Algemeen 11 (1).jpg

Energietoeslag; vraag 'm aan!

Maastrichtse huishoudens met een laag inkomen kunnen energietoeslag aanvragen bij de gemeente. De toeslag is maximaal 1.300 euro. De energietoeslag is voor huishoudens met een netto-inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Voor een alleenstaande/ alleenstaand ouder is dat maximaal 1586 euro per maand en als je getrouwd bent of samenwoont, is dat 2265 euro per maand. 

Aanvragen via de website 

Energietoeslag aanvragen gaat digitaal via www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag. Daar staan ook de andere voorwaarden. Wie liever een papieren formulier invult, kan bellen met 14 043 en een papieren formulier opvragen. 

Hulp bij het aanvragen 

Vind je zelf aanvragen lastig, loop dan op dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur zonder afspraak binnen bij het wijkservicepunt in De Heeg, Wittevrouwenveld, Mariaberg en Malberg. Of maak een afspraak bij het Informatiepunt in Centre Céramique via 043 - 350 56 00. Dat is open op dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur.  
 
Neem altijd de volgende dingen mee:   

  • Inloggegevens van DigiD (ook van je partner als je die hebt)  
  • Een geldig Nederlands paspoort of Identiteitskaart (géén rijbewijs)  
  • Je bankpas  
  • Gegevens over je inkomen en de inkomsten van je eventuele partner. 

Vragen over de energietoeslag?     

Kijk op www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag voor de antwoorden op veelgestelde vragen.  
Je kunt ook bellen met 14 043. Of stuur een e-mail naar energietoeslag@maastricht.nl
 
Energietoeslag krijgen heeft geen gevolgen voor andere toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Wie aan de voorwaarden voldoet en recht heeft op energietoeslag, hoeft die niet terug te betalen.