Zonnepanelen

Woonpunt wil zoveel mogelijk woningen energiezuinig maken. Zo helpen we onze huurders te besparen op hun energiekosten. Daarom starten we met een proef rondom het leggen van zonnepanelen op woningen waar dat mogelijk is. Daarvoor komen circa 500 woningen per jaar in aanmerking. We werken met twee vaste partners: Pex Solar en Kemkens Solar.

Onderzoek of woning geschikt is

De medewerkers van Pex Solar of Kemkens Solar bekijken of de woningen in een buurt geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Als dat het geval is, nemen ze vanzelf contact op met de huurders. Die krijgen dan een aanbod om op kosten van Woonpunt 4, 6 of 8 zonnepanelen te laten plaatsen. Ze beslissen zelf of ze daar gebruik van willen maken. 

Besparen op energiekosten

De aanschaf en het plaatsen van de zonnepanelen is voor rekening van Woonpunt. Door het gebruik van zonne-energie betalen huurders straks minder aan energiekosten. De opbrengst van de zonnepanelen is namelijk voor henzelf. Ze betalen alleen een kleine bijdrage via de maandelijkse servicekosten.

Vragen en antwoorden

Als je woning in aanmerking komt, nemen we vanzelf contact met je op. Woonpunt plaatst zonnepanelen bij circa 500 woningen per jaar.

Nee. Woonpunt koopt en plaatst de zonnepanelen. Je betaalt maandelijks alleen een vast bedrag voor het gebruik ervan. Ondanks deze bijdrage bespaar je vanaf de eerste maand na installatie direct al geld op je energierekening.

Nee. Het bedrag blijft altijd hetzelfde. Ook tellen ze niet meer voor de jaarlijkse huurverhoging.

Als je woning in aanmerking komt, kun je 4, 6 of 8 zonnepanelen laten plaatsen. 

Woonpunt zorgt ervoor dat het systeem blijft werken. Dit kost jou geen geld. Controleer regelmatig of het systeem goed werkt. Is er een storing? Neem dan contact op met Woonpunt. We verhelpen de storing zo snel mogelijk. Duurt een storing langer dan twee maanden? Dan krijg je de servicekosten die je voor de zonnepanelen betaalt over deze maanden terug.

Na installatie kun je op de zonnestroommeter in de meterkast aflezen hoeveel stroom er is opgewekt.

Energieleveranciers brengen soms een terugleverboete in rekening. Woonpunt heeft hier rekening mee gehouden bij de berekening van de besparing.

Jazeker! Vanaf 2027 wil de overheid geleidelijk de salderingsregeling afbouwen. De terugleverboete verdwijnt dan. Zonnepanelen blijven dan goed voor je portemonnee.