7 tips om inbraak in woning te voorkomen

Terwijl jij even van huis bent, slaapt of geniet van je welverdiende vakantie, kan je woning zomaar een doelwit worden van ongewenste bezoekers. Wij geven je daarom graag zeven handige tips om inbraak te voorkomen. De echte inkoppers (deuren op slot, ramen dicht, geen sleutels onder de deurmat etc.) slaan we even over.

  1. Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.
  2. Leg kostbare apparatuur (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
  3. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij je woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
  4. Maak afspraken met je buren om op elkaars huis te letten als je voor langere tijd weg bent.
  5. Heb je struiken rondom je huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat jouw huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
  6. Heb je een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.
  7. Op vakantie of avondje weg? Deel het pas via social media als je weer thuis bent. Laat ook niet via je voicemail weten dat je weg bent.

Zie je een verdachte situatie? Bel altijd 112. Je kent jouw eigen buurt het beste, dus als je het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.