Wij zoeken: energiebespaarcoaches

De Parkstadgemeenten, Meerssen én Valkenburg, de woningcorporaties, de WoonWijzerWinkel Limburg en tal van andere maatschappelijke organisaties hebben de handen ineengeslagen om huishoudens te helpen om te besparen op hun energierekening. Daarvoor zijn we op zoek naar energiebespaarcoaches.

Misschien is dat wel iets voor jou? Of ben je zelf niet de handigste. Maar is jouw vriend(in), medestudent, dochter/zoon, buurman, ZZP-collega of werkende of gepensioneerde partner wel op zoek naar een gave, impactvolle (bij)baan met verdiensten van minimaal € 20,- tot € 30,- bruto per uur? Met deze (bij)baan maak je impact door de handen te laten wapperen, energieadvies en echte energiebesparingshulp te geven aan buurtbewoners uit jouw eigen buurt en gemeente die deze hulp het hardste nodig hebben.

Binnen de Parkstadgemeenten, Meerssen én Valkenburg zijn wij op zoek naar mensen die letterlijk en figuurlijk energie afgeven aan buurtbewoners en communicatief stevig in hun schoenen staan. Daarnaast heb je ook de ambitie om de wereld een stukje leefbaarder te maken voor ons allemaal. Ben jij onze nieuwe Energiebespaarcoach? Neem dan direct contact met ons op. Je krijgt een gratis training verdeeld in twee dagdelen door de WoonWijzerWinkel Limburg. Na de training met intaketest krijg je direct te horen of je medio oktober 2022 aan de slag mag als Energiebespaarcoach in jouw omgeving

Wat ga je doen?

Je gaat huurders & huiseigenaren direct helpen met energiebesparing. Lijkt het jou leuk om met een rugzak vol kennis, kunde & energiebesparende middelen op pad te gaan? Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die, in opdracht van gemeentes, specifieke adressen en buurten bezoeken. Je gaat langs bij bewoners voor een persoonlijk gesprek om tips te geven over hun energieverbruik. Hierbij vraag je aandacht voor de kleine energiebesparende middelen: Zijn er al tochtstrips geplakt? Hoe hoog staat de thermostaat? Wat is het energie- of gasverbruik? Samen met de bewoner bekijk je de besparingsmogelijkheden in hun huis. Je maakt een lijstje van energiebesparende spullen die zij nog nodig hebben en brengt samen alvast twee energiebesparende middelen aan. Tijdens je bezoek registreer je direct je werkzaamheden digitaal.

Heb je een achtergrond in bouwkunde, aannemerij, (energie)techniek, bedrijfskunde, communicatie en/of marketing? Of ben je gewoonweg geïnteresseerd in verduurzamingstechnieken en een betere wereld voor iedereen? Misschien nog aan het studeren óf genoeg vrije tijd over? Na een paar trainingssessies ben je helemaal klaar om impact te maken en de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen als belangrijke pijler in ons E-team.

Zit dit in jouw rugzak?

 • Flexibel beschikbaar tot minstens april 2023
 • Gevoel voor het adviseren van bewoners/consumenten
 • Affiniteit met duurzaamheid en een klein beetje techniek
 • Aantoonbare doener en sociaal vaardig in minimaal de Nederlandse taal
 • (Digitale) handigheid
 • Geldig rijbewijs auto (bezit van auto niet noodzakelijk) of …
 • Een snelle fietser
   

Wat bieden wij?

 • Flexibiliteit
 • Uurtarief vanaf € 20,- tot wel € 30,- bruto per huisbezoek, afhankelijk van ervaring
 • Speciaal ondernemerstarief voor ZZP‘ers
 • We onderzoeken op dit moment naar een passende compensatie voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen, bijv. in combinatie met re-integratie.
 • Reiskosten worden niet vergoed (wij stimuleren duurzaam fietsvervoer)
 • 5 (liever meer) tot 40 uren beschikbaar per week
 • Deels zelf je werkzaamheden plannen
 • Werken aan verduurzaming in een innovatieve en leerrijke omgeving
   

Hebben wij je aandacht?

Solliciteren doe je door een e-mail te sturen naar vacature@limburg.woonwijzerwinkel.nl.

LET OP: geef aan hoeveel tijd je ter beschikking hebt gemiddeld per week en welke regio/gemeente(n) jouw voorkeur heeft. Daarnaast laat je ons ook weten wat je affiniteit met verduurzaming is.

Wil je graag wat meer informatie over deze vacature ontvangen? Bel met Steven Frenks van de WoonWijzerWinkel Limburg op (045) 7470051. Hij kan je alles erover vertellen.