Zomerklaar

Het is lente! De dagen worden langer en de natuur wordt langzaam wakker. Dit is het ideale moment om aan de slag te gaan in je tuin of op je balkon! 

Het maakt niet uit hoe groot je tuin of balkon is. Er is altijd wel iets te doen. Je kunt bloemetjes planten of onkruid wieden. Of ben je van plan om een moestuintje aan te leggen met kruiden, groenten of fruit? Het kan allemaal! Met deze handige tips is jouw balkon of tuin weer klaar voor de zon! 

Het is belangrijk om het gras van maart tot en met oktober regelmatig het gras te maaien. Gebruik geen opvangbak, maar laat het gemaaide gras liggen. Dat is goed voor het gazon. 

Snoei bomen en struiken tussen oktober en april. Plan het snoeien van hagen in juni/juli en september/oktober. 

Verwijder dode planten en onkruid: Het hele jaar door is het goed om dode planten en onkruid weg te halen. 

Tussen oktober en maart is het tijd om bladeren op te ruimen. 

Het is niet toegestaan om je tuin te gebruiken als plek om spullen op te slaan, als werkplaats of als plek om afval te dumpen. Parkeer ook geen voertuigen, aanhangers of caravans in je tuin. 

Overleg met je buren over het onderhoud van het pad achter of naast je woning. 

Gebruik een harde bezem om vuil van de tegels te verwijderen. De groenaanslag op tegels verwijder je eenvoudig met schoonmaakazijn.

Geef je tuinmeubels een opfrisbeurt met een sopje. 

Voeg wat kleur toe aan je tuin of balkon door kleurrijke bloemen (in bloempotten) te planten. 

Heb je hulp nodig bij het opruimen van je tuin? Of heb je tuingereedschap nodig? Misschien heb je zelfs leuke ideeën voor de buurt! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken via info@woonpunt.nl