PDF-WP-Ermerikstraat-20231115-012_1.jpg

Ermerikstraat, Maastricht

Woonpunt renoveerde samen met Bouwcombinatie Goessens de oplevering van veertien sociale huurwoningen aan de Ermerikstraat in Maastricht.  De woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie, dak- en kelderisolatie, HR++ glas en een volledig vernieuwde badkamer, keuken en toilet. Hierdoor hebben ze energielabel A gekregen. Dit zorgt voor lagere energiekosten en meer wooncomfort voor de huurders.  

Toekomstbestendig Malpertuisplein

De woningen aan de Ermerikstraat liggen aan de achterzijde van het Malpertuisplein. Woonpunt bouwt 59 energiezuinige appartementen, die zowel in de sociale huur als in de middenhuur vallen. Ook komt er een maatschappelijke ruimte die een waardevolle bijdrage levert aan de buurt. 

In nauwe samenwerking met de gemeente Maastricht werkt Woonpunt aan de ontwikkeling van een toekomstbestendig Malpertuisplein. Het plein wordt een centrale ontmoetingsplaats in de buurt, met een nieuw ingerichte buitenruimte en een maatschappelijke ruimte. Een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen treffen en activiteiten kunnen ontplooien.