Onderhoud Vervangen CV 2.jpg

Reparatie en onderhoud

Iedereen wil een mooie, goedverzorgde woning. Maar dat gaat niet vanzelf. Daar zijn onderhoud en reparaties voor nodig. Maar wie doet nu wat?

Ik wil:

 

 

Spoedreparatie melden? 

Kan de reparatie echt niet wachten? Bel dan 088 - 050 60 70. Op dit nummer zijn we 24 uur per dag bereikbaar ook in het weekend.

 

Verzekeringen

Woonpunt heeft voor uw woning een brand- en stormverzekering afgesloten. Deze dekt de schade aan het huis, niet de schade aan uw eigendommen. Ook de door u aangebrachte voorzieningen en de kosten die volgens het huurcontract voor rekening zijn van de huurder, zijn niet gedekt. Wij adviseren u dan ook een inboedel verzekering en een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten.

 

Glasfonds

Via Woonpunt kunt u zich aansluiten bij het glasfonds, waarmee u verzekerd bent tegen glasbreuk. Dit kost u € 1,16 per maand. Glasreparaties vanuit dit fonds worden verricht door Trichtglas. Huurders die lid zijn van het glasfonds kunnen direct contact opnemen met Trichtglas via 043 - 820 02 06. Neem voor aan- of afmelding van het Glasfonds contact op met onze klantenservice, via 088 - 050 60 70 of info@woonpunt.nl.

 

Rioolklachten

Riool Reinigings Service (RRS) is de partner van Woonpunt voor rioolklachten. Huurders met een Abonnement Huurdersonderhoud kunnen bij verstopping of stankoverlast kosteloos hun verzoek direct melden via de website van Riool Reinigings Service RRS. Heeft u een lekkage aan het riool, een spoedreparatie of wilt u liever telefonisch contact opnemen met RRS? Dat kan ook. Belt u dan 088 - 030 13 13 of 0475 – 311 311.

 

Voorkom vochtproblemen

Veel huizen hebben een vochtprobleem. Het ruikt vaak muf en er kunnen vochtplekken of schimmel ontstaan. Dat is niet gezond. Gelukkig kunt u er vaak zelf wat aan doen. Met koken, douchen en het drogen van de was komt bijvoorbeeld veel vocht in de woning. Voer dit zo snel mogelijk af naar buiten. Hoe u dit het beste kunt doen, ziet u in onderstaand filmpje van de GGD. De GGD komt ook graag bij ons langs voor een persoonlijk advies om vochtproblemen te verhelpen. Bel voor een afspraak naar GGD Zuid Limburg: 088 - 880 50 70.

Woonpunt is niet aansprakelijk voor vochtschade aan uw eigendommen als u deze heeft opgeslagen in de kelder. Een kelder is namelijk niet geschikt voor de opslag van spullen die makkelijk vocht opnemen of snel door vocht worden aangetast, zoals kleding, schoeisel, een zitbank of boeken. De lucht in de kelder bevat meer vocht dan de lucht in bijvoorbeeld de woonkamer. Dat komt omdat de kelder (deels) ondergronds ligt en de temperatuur er lager is. Daarom ontraden wij u om vochtgevoelige zaken in de kelder op te slaan.

 

 

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag? Vindt uw antwoord in onze veel gestelde vragen en antwoorden hieronder: