Alles over sloop

 

We gaan uw woning slopen. Wat nu?

U moet gedwongen verhuizen. Natuurlijk wilt u weten waar u aan toe bent. Lees op deze pagina uitleg over de procedure, de mogelijkheden voor een nieuwe woning, huurtoeslag en de financiële tegemoetkomingen.

1362_sloopwoningen.jpg
 

De inhoud van deze pagina is een verkorte weergave van de afspraken die Woonpunt heeft gemaakt met de huurdersbelangenverenigingen wanneer wij een woning gaan slopen.

Financiële vergoeding

Als u moet verhuizen omdat we uw woning gaan slopen, komt u in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Huurders van gezinswoningen, flats of appartementen krijgen dit vanwege een gedwongen verhuizing.

 

Extra vergoeding voor aangebrachte voorzieningen

Wanneer kostbare toevoegingen aan de woning door de sloop verloren gaan, komt u in aanmerking voor een extra vergoeding. Bijvoorbeeld voor een luxe badkamer of keuken. Voorwaarde is wel dat de aanpassing is gedaan vóór het besluit tot sloop. De hoogte van de vergoeding hangt af van een paar dingen, zoals de nieuwwaarde en hoe lang u de aanpassing heeft.

 

Een nieuwe woning zoeken

Woonpunt helpt u bij het zoeken naar een nieuwe woning. Daarbij houden wij rekening met uw woonwensen. Zijn er aanpassingen nodig in de woning in verband met een handicap, dan zorgt Woonpunt voor de voorzieningen en de subsidies. Als u in uw zoektocht naar een nieuwe woning inschrijf- of administratiekosten betaalt aan een andere verhuurder, dan vergoeden wij die tot maximaal € 94,-. Wanneer u niet direct kunt verhuizen naar de gewenste woning, biedt Woonpunt u een wisselwoning aan. Deze wisselwoning is voorzien van vloerbedekking, gordijnen en gewitte of behangen muren. Voor deze extra verhuizing krijgt u een toeslag op de verhuisvergoeding van ruim € 1.290,-.

 

Huurgewenning

Soms is de huur van uw nieuwe woning hoger dan van uw oude woning. Heeft u recht op huurtoeslag, dan compenseert dat misschien al het verschil. Zo niet, dan compenseert Woonpunt maximaal € 1.400,-. Dit noemen we huurgewenning.

1317_verfraaide sloopwoning.jpg