PDF-WP-Mariaberg-bewonerskrachten-20240206-008_2.jpg

Een mijlpaal bereikt in Mariaberg

Op dinsdag 6 februari 2024 kregen negen actieve bewoners officieel de titel van bewonerskracht. Vier van de bewoners vormen samen het nieuwe bewonerskrachtenteam voor de wijk Mariaberg. Na het succesvol afronden van verschillende trainingen ontvingen de bewoners het certificaat 'bewonerskracht'. Het certificaat werd uitgereikt door Roger Velraad, Facilitator Klant bij Maasvallei, en Léon Heckmans, Directeur Wonen en Leven bij Woonpunt. De bewonerskrachten spelen een belangrijke rol bij het creëren van een fijne woonomgeving. Het initiatief in de wijk is een samenwerking tussen Woonpunt en woningcorporatie Maasvallei.  

De rol van bewonerskrachten
De bewonerskrachten zijn actieve en betrokken bewoners van een wijk. Zij zijn de oren en ogen in de wijk, lopen wekelijks een ronde door de buurt, signaleren gebreken en onveilige situaties en geven deze door aan de woningcorporatie of spreken bewoners daarop aan. Zo dragen zij samen met bewoners en met hulp van Maasvallei en Woonpunt bij aan een schone, veilige en prettige woonomgeving.

Roger Velraad, Facilitator Klant van Maasvallei, en Léon Heckmans, Directeur Wonen en Leven van Woonpunt, feliciteerden de nieuwe bewonerskrachten en bedankten hen voor hun betrokkenheid. Roger Velraad: “We zijn ontzettend blij dat jullie je inzetten voor dit belangrijke werk. Jullie helpen onze woningcorporaties enorm om wijken naar een hoger niveau te tillen. Heel erg bedankt en veel succes!” Léon Heckmans sloot zich hierbij aan: “We zijn super blij met de inzet en het enthousiasme om te bouwen aan leefbare wijken. Jullie zijn belangrijke mensen die weten wat er speelt en ervoor kunnen zorgen dat wijken leefbaar zijn én blijven!”. 

Uitbreiding van het initiatief
Eerder startte Woonpunt in samenwerking met woningcorporatie Maasvallei ook in de wijk Heer met een bewonerskrachtenteam. De werving voor bewonerskrachten in de wijk Wittevrouwenveld inmiddels ook van start. 

We zijn trots op onze bewonerskrachten en de samenwerking met woningcorporatie Maasvallei. Samen gaan we voor hetzelfde doel: Bouwen aan leefbare wijken in Maastricht!