Philipdriessen-PDF-WP-Envida-Herculeshof-20240605-040.jpg

Feestelijke opening Herculeshof

Afgelopen woensdag opende Envida haar multifunctionele regiokantoor na een grondige verbouwing. In Herculeshof komen omwonenden, cliënten, en samenwerkingspartners samen. Zo is er een ontmoetingsruimte en kunnen cliënten de wijkpoli op afspraak bezoeken zodat ze thuis niet meer hoeven te wachten op de zorgmedewerker. Tijdens de opening werd bovendien de samenwerking tussen Woonpunt en Envida officieel bekrachtigd.

Wij zijn erg trots op het vernieuwde Herculeshof en de samenwerking met Woonpunt
#

Een centraal wijkpunt

Herculeshof herbergt meer dan 100 appartementen, maar het gebouw zal vooral ook druk bezocht worden door omwonenden. Envida wil mensen stimuleren om lang actief en zo gezond mogelijk te blijven. En ook met elkaar in contact te zijn. Dat komt allemaal samen in Herculeshof. Er wordt een gezellige ontmoetingsruimte geopend voor bewoners waar activiteiten voor en door de buurt worden georganiseerd. Voor verpleging en zorg kunnen buurtbewoners op afspraak terecht in de wijkpoli. Cliënten die mobiel genoeg zijn, worden aangemoedigd om hier zelf naartoe te komen, wat hen in beweging houdt en de wijkzorg reistijd bespaar waardoor kunnen meer cliënten geholpen kunnen worden. In Herculeshof zijn ook de huisarts, fysiotherapie en Wijkleerbedrijf Daalhof gevestigd. 

Samenwerking Envida en Woonpunt

Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Envida en Woonpunt werken daarom samen aan een omgeving waar het veilig wonen is en waar zorg in de nabijheid is. Of dit nu gaat om professionele zorg of om hulp vanuit de omgeving. In Daalhof worden woningen zorggeschikt gemaakt. Woonpunt is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en verhuur terwijl Envida cliënten adviseert en ondersteunt bij hun zoektocht naar een passende woning. “Wij zijn erg trots op het vernieuwde Herculeshof en de samenwerking met Woonpunt,” zegt Ingrid van der Veld, directeur wijkzorg van Envida. “Met deze nieuwe voorzieningen kunnen we onze cliënten nog beter van dienst zijn en bijdragen aan een gezonde en sociale leefomgeving in de wijk.” Wim Hazeu, bestuurder Woonpunt: “Door de krachten te bundelen zorgen we er samen voor dat mensen in een kwetsbare situatie langer thuis kunnen blijven wonen. Daarom slaan Woonpunt en Envida de handen ineen om een betere kwaliteit van leven te realiseren voor bewoners in zorgvriendelijke wijken. Herculeshof is daarvan een mooi voorbeeld.”