WP-Nazareth-2023-027-min.jpg

Feestelijke oplevering nieuwbouw en start renovatie Nazareth

Op vrijdag 9 juni vierden Woonpunt en Van Heur bouw & onderhoud de oplevering van 28 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen én de start van de renovatie van 91 woningen in de Maastrichtse wijk Nazareth. De werkzaamheden zijn onderdeel van de laatste fase van het project. Samen met de bewoners en betrokken partijen werd hier feestelijk bij stil gestaan. 

Sinds 2017 is Woonpunt actief in de wijk Nazareth met een grootschalig project. Daarbij werden de  afgelopen jaren werden al ruim 300 woningen verduurzaamd. “De woningen zijn qua energieprestatie door de renovatie naar hetzelfde niveau als de nieuwbouw gebracht. Bewoners hebben een aanzienlijk lagere energierekening en een comfortabeler huis gekregen.”, aldus Wim Hazeu, bestuurder Woonpunt).

Tijdens de feestelijkheden onthulden Wim Hazeu (bestuurder Woonpunt), Frans Bastiaens (wethouder stedelijke ontwikkeling), Marc Pluijmakers (directie Van Heur bouw & onderhoud) en vertegenwoordigers van de Bewoners Overleg Commissie een bijenhotel. Dit bijenhotel staat symbool voor duurzaamheid en het belang van biodiversiteit. Het bijenhotel krijgt een plek in de groene wig in de wijk. 

Over de woningen
De 28 nieuwbouwwoningen zijn energiezuinig, levensloopbestendig en vallen binnen de sociale huur. De woningen zijn volledig gasloos en voorzien van een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor warm water en verwarming. De woningen zijn uitgerust met vloerverwarming en voorzien van zonnepanelen. Hierdoor zijn ze voorzien van energielabel A++. Daarnaast renoveert Woonpunt in 2023 en 2024 91 woningen. Deze woningen worden voorzien van een ‘nieuw jasje’. Met de nieuwe, isolerende schil krijgen de woningen  energielabel A.