PDF-WP-Brusselseweg-20231212-016.jpg

Gerenoveerde woningen op de Brusselseweg leveren bijdrage aan verduurzamingsopgave

Op dinsdag 12 december 2023 vierde Woonpunt samen met Bouwcombinatie Goessens de oplevering van 60 gerenoveerde woningen aan de Brusselseweg in Maastricht. De 1-op-1 woningen zijn verduurzaamd en beschikken hierdoor over energielabel A. Om duurzaam gedrag te stimuleren ontvingen alle bewoners een ’tas voor thuis’. Zo levert Woonpunt samen met haar huurders een bijdrage aan een groenere toekomst.

Verduurzamingsmaatregelen
De woningen zijn voorzien van een nieuw geïsoleerd dak, nieuwe vloeren, voordeur en hoogrendementsglas (HR++) voor optimale isolatie. Ook is er CO2-gestuurde mechanische ventilatie aangebracht. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat. De badkamers, keukens en toiletten zijn vernieuwd, inclusief indelingswijzigingen om een comfortabel woonklimaat te creëren.

“De renovatie heeft een grote impact gehad. We hebben dan ook zeer intensief samengewerkt met diverse partijen. Wij zijn erg blij met het eindresultaat en het behaalde energielabel A.”, aldus Maurice Goessens, directeur Bouwcombinatie Goessens.

Elektrisch koken
Bewoners kregen de keuze om over te stappen van kookgas naar elektrisch koken. Een aantal huishoudens maakten gebruik van dit aanbod. Daar is de gasaansluiting in de keuken verwijderd. Dat draagt niet alleen bij aan duurzaamheid, maar resulteert ook in kostenbesparing op de energierekening van bewoners.

Duurzaam wonen
De overhandiging van een sleutel markeerde het  moment waarop de vernieuwde woningen officieel aan hun nieuwe hoofdstuk begonnen. Maurice Goessens, directeur van Bouwcombinatie Goessens, en Wim Hazeu, bestuurder van Woonpunt, reikten de sleutel uit aan een van de bewoners van de Brusselseweg.

Alle bewoners ontvingen een ‘tas voor thuis’ met daarin onder meer LED lampen, een douchetimer en fleece deken. Wim Hazeu, bestuurder van Woonpunt, vertelt: “Woonpunt heeft een forse verduurzamingsopgave voor de komende jaren. Het doel hiervan is het creëren van een groenere toekomst, maar dat kunnen wij niet alleen. Ook onze huurders spelen daarbij een rol. Met behulp van deze items, helpen we hen een handje om hieraan een bijdrage te leveren.”