PDF-WP-Malpertuis-20240111-036_1.jpg

Officiële startsein voor het nieuwe Malpertuisplein

Op donderdag 11 januari 2024 gaven Wim Hazeu, bestuurder Woonpunt, Frans Bastiaens, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Raymond Veugelers, algemeen directeur Laudy Bouw en Ontwikkeling samen het officiële startsein voor de ontwikkeling van het nieuwe Malpertuisplein. Aannemer Laudy Bouw & Ontwikkeling start nu met de bouw van 59 nieuwbouwappartementen, verdeeld over sociale huur en middenhuur. Ook komt er ook een buurtontmoetingsplek in de plint van het complex. Tot slot wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht.

Nieuwbouwplannen
De nieuwbouwwoningen krijgen minimaal energielabel A++ en zijn daarmee bijzonder energiezuinig. Huurders besparen hiermee op de kosten van hun energierekening. Dat is onder andere te danken aan de in totaal zo’n 250 zonnepanelen die op het dak van het complex worden geïnstalleerd. De woningen zijn levensloopbestendig en daarmee geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën.

“Samen met de gemeente Maastricht bouwen we aan een nieuw kloppend hart voor de wijk. Een plek waar onze huurders fijn wonen en zich thuis voelen. De vernieuwde maatschappelijke ruimte, biedt opnieuw ruimte aan de Buurtbrök. Een centrale buurtontmoetingsplek voor bewoners en partners uit de buurt. Ontmoeting en verbinding staan hier centraal.”, Wim Hazeu (bestuurder Woonpunt).

Vergroenen openbare ruimte
Naast het bouwen van de nieuwbouwwoningen, werkt Woonpunt samen met de gemeente Maastricht aan de herinrichting van de openbare ruimte. De openbare ruimte wordt vergroend en draagt daarmee bij aan het woongenot van de bewoners. Wethouder Frans Bastiaens: “Het Malpertuisplein ondergaat een groene metamorfose met bomen, schaduwplekjes en een natuurlijke opvang voor regenwater. Door een zitrand en graszone te voorzien, zal het plein uitnodigingen tot spontane ontmoetingen. Als gemeente vinden we het belangrijk dat bewoners van Malpertuis zich prettig voelen in de buurt en hun huis een écht thuis is, waarvan de groene leefomgeving een verlengstuk vormt.”.

Naar verwachting worden de nieuwbouwwoningen begin 2025 opgeleverd.