2132 DD totaal - Picture1.jpg

Renovatie 14 sociale huurwoningen Ermerikstraat, Maastricht

Aan de Ermerikstraat in Maastricht zijn we volop aan de slag met het renoveren en energiezuiniger maken van de woningen. De buitengevels worden gestraald, het voegwerk uitgekapt en opnieuw gevoegd, de spouwmuren na-geïsoleerd en de kozijnen gedeeltelijk vervangen. Dit zorgt voor lagere energiekosten en meer wooncomfort voor de toekomstige huurders. 

In het gebouw zijn 14 sociale huurwoningen, 6 appartementen en 8 gezinswoningen. Ook komt er een kantoorruimte voor onze Huurdersbelangenvereniging Woonbelang. Na renovatie zijn de woningen voorzien van een mechanische ventilatie, isolatie op het dak en in de kelder, HR++ glas en een vernieuwde badkamer, keuken en toilet. De woningen beschikken na de renovatie over het energielabel A. Naar verwachting wordt het gebouw in september 2023 opgeleverd. Zodra de woningen klaar zijn worden deze verhuurd als wisselwoning voor herstructureringsprojecten.

Malpertuisplein  
De woningen aan de Ermerikstraat liggen aan de achterzijde van het Malpertuisplein. Aan het Malpertuisplein komen 59 energiezuinige appartementen, die zowel in de sociale huur als in de middenhuur vallen. In samenwerking met gemeente Maastricht werkt Woonpunt aan de ontwikkeling van een toekomstbestendig Malpertuisplein. Een centrale plek in de buurt waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Naar verwachting start de bouw na de zomer en zal de nieuwbouw eind 2024 worden afgerond.   

Opgave  
De projecten dragen bij aan de verduurzamingsopgave van Woonpunt. Woonpunt maakt serieus werk van de verduurzaming van onze woningen met diverse renovatie projecten en planmatig onderhoudsprojecten. We zijn stevig aan het versnellen met het energiezuinig maken van onze woningen. De komende jaren gaan we zo’n 900 woningen per jaar verduurzamen. Met als einddoel: in 2028 gemiddeld alle woningen energielabel B. 

Verder lezen?