PDF-WP-Henri-Jonaslaan-2023-05-008 (2).jpg

Renovatie 105 woningen Caberg resulteert in 1.190 gedoneerde bomen

Eind 2022 startte Woonpunt in samenwerking met Van Wijnen met de verduurzaming van de 105 woningen aan de Henri Jonaslaan, Gilles Doyenstraat en Robert Graaflandlaan in Caberg, Maastricht. Eind 2023 werden de gerenoveerde opgeleverd. Voor ieder geproduceerd kozijn is er een boom gedoneerd aan Staatsbosbeheer. 

Alle woningen kregen nieuwe kozijnen met HR++ glas en dak-­, gevel-­ en glasisolatie. Ook werden de woningen voorzien van mechanische ventilatiesysteem om te zorgen voor een gezond binnenklimaat. Door deze ingreep hebben de woningen energielabel A. Goed voor het milieu én de portemonnee van de bewoner. Ook hebben we verouderde keukens, badkamers en toiletten vervangen. Bij een aantal woningen is de indeling van de bovenverdieping gewijzigd. De bewoners mochten zelf de kleur van de voordeur kiezen. Op deze manier konden de bewoners een persoonlijke touch geven aan hun woning. Dit alles met behoud van de identiteit van deze na-oorlogse parochiewijk.

Flora en Fauna
Onder de dakpannen zijn over de gehele lengte van de voor- en achtergevel vogelschroten aangebracht voor de vleermuizen. Ook zijn er diverse kasten ingemetseld voor de gierzwaluw en huismussen. Daarnaast is er voor ieder geproduceerd kozijn een boom gedoneerd aan Staatsbosbeheer. In totaal zijn er 1.190 bomen gedoneerd welke onderdeel zijn van 5.000 hectare nieuw bos.

Medio 2024 wordt de oplevering van de woningen feestelijk gevierd. Meer informatie hierover volgt!