WP-YG-Margraten-20230127-011 (2)-min.jpg

Viering hoogste punt Sprinkstraat Margraten

De bouw van de 16 sociale huurappartementen aan de Sprinkstraat in Margraten bereikte vandaag zijn hoogste punt. Dit werd feestelijk gevierd in het bijzijn van Jos Custers, wethouder van gemeente Eijsden-Margraten en Wim Hazeu, bestuurder van Woonpunt. Vanuit een tekort aan sociale huurwoningen in de Gemeente Eijsden-Margraten werd in 2022 het nieuwbouwproject gestart.

Bestuurder Wim Hazeu van Woonpunt: ‘We bouwen sociale huurwoningen die geschikt zijn voor meerdere doelgroepen, maar senioren krijgen voorrang bij de toewijzing. Zo willen we bijdragen aan het op gang brengen van de doorstroommogelijkheden in de regio. Als ouderen doorstromen van een grotere naar een kleinere woning, zoals deze appartementen, komt het oude huis beschikbaar voor een nieuw gezin. Daardoor hebben starters meer kansen op de woningmarkt.’

Duurzaam en levensloopbestendig

De woningen zijn goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van individuele warmtepompen. In totaal worden er 48 zonnepanelen geplaatst. Daardoor krijgen de appartementen energielabel A+.

Het appartementencomplex is levensloopbestendig, dat wil zeggen dat alle woningen rollator- en rolstoeltoegankelijk zijn. Daarom is het complex voorzien van een lift.

Oplevering in mei 2023 
Engelman Architecten uit Roermond maakte het ontwerp. Aannemer Smeets Bouw bouwt het appartementencomplex. Naar verwachting worden de woningen in mei 2023 opgeleverd.