PDF-WP-Margraten-Sprinkstraat-20230831-016_small.jpg

Voorrang senioren op nieuwbouwappartementen Margraten

Op 31 augustus 2023 vierde Woonpunt de oplevering van 16 nieuwbouwappartementen aan de Sprinkstraat in Margraten. Senioren uit Margraten kregen voorrang bij de verhuur van de appartementen. Op deze manier wordt de doorstroom van ouderen naar levensloopbestendige woningen gestimuleerd en ontstaat er ruimte voor starters op de woningmarkt. 

Mei 2022 startte aannemer Smeets Bouw met de bouw van de nieuwbouwappartementen. Inmiddels zijn alle 16 appartementen verhuurd en grotendeels bewoond. Onder aanwezigheid van Jos Custers, wethouder gemeente Eijsden-Margraten en Wim Hazeu, bestuurder Woonpunt werd er samen met de nieuwe bewoners geproost op dit feestelijke moment. Jos Custers: “Ik ben trots dat er 16 nieuwe woningen zijn gerealiseerd in Margraten. Deze levensloopbestendige appartementen stimuleren de doorstroom in Margraten. Hierdoor wordt er ruimte gemaakt voor jongere huishoudens die ook een geschikte woning verdienen.” 

Duurzame woningen  

De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben energielabel A+++, een warmtepomp en zijn volledig gasloos. De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming en elektrische radiatoren. Ook beschikt het appartementencomplex over 48 zonnepanelen op het dak. Wim Hazeu: “Met deze woningen levert Woonpunt een bijdrage aan de beschikbaarheid en duurzaamheid in Margraten. Ze voldoen aan de standaard van morgen. Bij de bouw hebben we rekening gehouden met de woonbehoeften van huidige generatie bewoners en met die van toekomstige generaties.” 

Levensloopbestendige woningen

Bij het toewijzen van de woningen kregen woningzoekenden van 55 jaar of ouder uit Margraten voorrang. Het appartementencomplex is volledig rollator- en rolstoeltoegankelijk en voorzien van een lift. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen. 

Engelman Architecten uit Roermond maakte het ontwerp.