Zonnepark-01-1024x525-ecf5eb3e.png

Zonnepark Lanakerveld: voordelige stroom voor huurders

Op initiatief van gemeente Maastricht komt er dit jaar een zonnepark op het Lanakerveld in Maastricht. Een zonnepark is een stuk land met zonnepanelen waarmee duurzame energie opgewekt wordt. Deze zonnepanelen wordt deels ondergebracht in coöperatie Maasstroom. Een deel van onze huurders ontvangt deze week een brief met een aanbod om lid te worden van deze coöperatie.

Wat doet coöperatie Maasstroom?
Een coöperatie is te vergelijken met een vereniging waar u lid van kan worden. Coöperatie Maasstroom is een initiatief voor inwoners van Maastricht die in de buurt wonen van het Zonnepark. De coöperatie wekt groene stroom op dat tegen een voordelig tarief aan haar leden geleverd kan worden. Hierdoor hebben de leden een lagere elektriciteitsrekening. Hoeveel lager precies is afhankelijk van alle kosten en de energietarieven. Het voordeel start zodra de zonnepanelen aangesloten zijn op het energienet. De verwachting is dat dit eind volgend jaar het geval is.

Hoe werkt het?
Een deel van onze huurders ontvangen deze week een brief met een verzoek om zich alvast in te schrijven als geïnteresseerde. Dat is vrijblijvend en ze zitten dan nergens aan vast. Begin april krijgen ze een brief van coöperatie Maasstroom met meer informatie over de coöperatie en hoe ze lid kunnen worden. 

Wie ontvangen hier informatie over?
Huurders van Servatius, Woonpunt of Maasvallei die in de omgeving van het zonnepark wonen. Specifiek in één van de volgende postcodegebieden: 6211, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6222, 6223. En die bovendien energietoeslag ontvangen en in een woning wonen die nog niet is verduurzaamd.

Meer weten?
Kijk dan op de website maasstroom.