Afrekening Ista

Woon je in een gebouw met een gezamenlijk verwarmingssysteem, dan regelt Ista de afrekening van de stookkosten. Ista is een gespecialiseerd bedrijf dat wereldwijd actief is in het meten en verrekenen van energieverbruik. In elk appartement van een gebouw met gezamenlijke verwarming wordt het individuele energieverbruik gemeten. Dit is een complexe taak die gespecialiseerde kennis vereist. Daarom besteedt Woonpunt dit uit aan Ista.

Meting en verbuik 

Ista maakt gebruik van de meters die aan de verwarmingen in je woning zijn bevestigd om je energieverbruik te meten. Ze kunnen de meterstanden op afstand uitlezen. Op basis van deze meterstanden stelt Ista een eindafrekening op. Nadat je de eindafrekening hebt ontvangen, worden je werkelijke energiekosten verrekend met de maandelijkse voorschotten die je hebt betaald. Afhankelijk van je energieverbruik kan het zijn dat je geld terugkrijgt of juist moet bijbetalen. 

In de meeste gevallen ontvang je de afrekening van Woonpunt, maar er zijn ook gebouwen waarbij Ista zelf de eindafrekening stuurt en de voorschotten int. Wil je meer informatie? Klik op de knop hieronder. Hier vind je handige video's, voorbeeldberekeningen en veelgestelde vragen. 

Meer informatie