Glasvezel

Vanuit onze huurders krijgen we regelmatig vragen over het aanleggen van een glasvezelverbinding. Woonpunt staat dit alleen toe als huurders in een woonhuis wonen, zonder onder- of bovenburen. In een appartementencomplex of flat is dit niet toegestaan.

Dan kun én mag je de aanleg van glasvezel zelf regelen. De aansluiting wordt gemaakt vanuit het openbare gebied. Woonpunt speelt hierin geen rol. Eventuele kosten voor het zelfstandig aanleggen van een glasvezelverbinding zijn voor jouw eigen rekening.

Dan is het niet toegestaan om een glasvezelverbinding aan te leggen. Deze regel geldt zowel voor huurders op de begane grond als op de verdiepingen erboven. De aanleg van glasvezel vereist toegang tot de algemene ruimtes, waarvoor vaak extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn vanwege brandveiligheid. Bovendien is medewerking van alle huurders in het complex vereist voor de aanleg van glasvezel, wat in de praktijk vaak lastig blijkt te zijn. Woonpunt heeft momenteel veel focus op het verduurzamen van onze woningen en daar hebben we onze handen al vol aan. We kunnen niet alles tegelijkertijd faciliteren, en daarom hebben we ervoor gekozen om geen ondersteuning te bieden bij de aanleg van glasvezel in deze situaties.

Internetsnelheid  

In al onze woningen bieden wij een goed alternatief: internet via de kabel. Dit is een vergelijkbare manier van internetten die breed beschikbaar is. Met internet via de kabel kun je genieten van een snelheid van 100 Mb/s. Deze snelheid voldoet aan het verplichte minimum binnen de Europese Unie voor huishoudens. Bij renovaties of nieuwbouwprojecten kijken we opnieuw naar de mogelijkheden voor internetverbindingen.