Bespaar op je energierekening!

Wil je geld besparen op je energierekening? Maak dan een afspraak met een energiecoach! De energiecoach komt bij je thuis voor een korte en vrijblijvende scan. Na de scan ontvang je meteen handige tips om je woning energiezuiniger te maken.

Hoe werkt het precies?

Energiecoaches zijn vrijwilligers die na een korte training buurtbewoners helpen met energiebesparende maatregelen in hun huis. Samen met jou kijken ze naar je behoeften, woning en energierekening. Op basis daarvan krijg je een adviesrapport. In dit rapport staan allerlei handige tips, variërend van kleine slimme trucjes tot grotere investeringen zoals vloer- of dakisolatie. Naast het bezoek van een energiecoach, ontvang je vanuit de gemeente een tegoedbon voor het aanschaffen van energiebesparende middelen. 

In de regio Maastricht is het inschakelen van een energiecoach gratis. In de parkstadgemeenten, Meerssen en Valkenburg zijn er wel kosten aan verbonden.  

Woon je in Maastricht en wil je bezoek van een energiecoach? Stuur een mail naar: energiecoach@woonpunt.nl. Ook kun je gebruik maken van een tegoedbon ter waarde van 100 euro welke aangeboden wordt door de Gemeente Maastricht. Klik hier voor meer informatie.  

Klik hier om een afspraak te maken. Ook hier kun je gebruik maken van een tegoedbon ter waarde van 250 euro. Klik hier voor meer informatie. 

Energiecoach worden 

Heb je een technische achtergrond of interesse in verduurzamingstechnieken? En vind je het leuk om anderen tips te geven over hun energieverbruik? Dan zijn we op zoek naar jou! Klik hier voor meer informatie. 

Het project is een initiatief van Maasvallei, Servatius en Woonpunt in samenwerking met de Gemeente Maastricht.