wp-bestuur-grindel-006.jpg

De Grindel: een gedroomd bewonersoverlegcomité

Van carnaval tot kerst en van Pasen tot een Italiaanse avond. De lijst van activiteiten van bewonersoverlegcomité De Grindel uit Heksenberg, Heerlen is indrukwekkend. Het bestuur bestaat uit Patricia Wennekes, Anneke van der Ven en Marjo Meijer. We gingen eens een kopje koffie drinken bij deze betrokken bewoners.

Gewoon

Corona of geen corona. De afgelopen anderhalf jaar werd er gewoon doorgeorganiseerd. Nou ja, gewoon. Uiteraard werd er rekening gehouden met de maatregelen, maar dankzij de grote gezamenlijke ruimte in de seniorenhof kon er geregeld samen gegeten worden en werden er vele kopjes koffie gedronken. Er was tijd voor ontspanning – yoga door bewoner Audrey - en contemplatie - een maandelijkse mis van de pastoor. “Tijdens Valentijnsdag kwamen de kinderen van de school in de buurt rozen brengen en een liedje zingen. Dat soort extraatjes zijn ontzettend leuk”, vertelt Marjo.

"We worden allemaal een dagje ouder en we willen wel iets organiseren waarbij iedereen meekan."
#

Nieuwe ideeën welkom

De drie dames hebben het stokje overgenomen van het vorige bestuur, maar dat betekent niet dat er nooit iets verandert. “Halloween hebben we onlangs voor het eerst gevierd. Met leuke versieringen en een ketel goulash”, legt Patricia uit. Halloween op de Heksenberg, het kan niet beter. Andere bewoners mogen altijd nieuwe ideeën aandragen. En dat gebeurt ook. “Dat sociale en de saamhorigheid vind ik het leukste aan hier wonen”, zegt Anneke. “Daarbij hebben we een hele leuke buurtcoördinator!” vult Marjo lachend aan.

Rock-‘n-roll

Een van de mooiste activiteiten de afgelopen tijd was toch wel de Italiaanse avond. Naast een heerlijke maaltijd was er een goochelaar en een zanger. “Het was prachtig weer en hij heeft hier buiten op het grasveld kunnen zingen”, herinnert Patricia zich. “Het laatste nummer was a capella, zo mooi. Daar kreeg ik kippenvel van.” Soms gaat het door tot in de kleine uurtjes. Dan gaan de boxen wel uit, maar komt de mondharmonica tevoorschijn. Als er vervolgens geroepen wordt om een ‘zugabe’ wordt er toch nog even flink gerock-’n-rolld. “Ik lag pas om 02.00 uur in bed”, zegt Marjo. Dat kwam mede door het opruimen na afloop, maar het was een onvergetelijke avond.”

Geheim

Wat is nu het geheim van dit succesvolle bewonersoverlegcomité? “Ik denk de goeie samenwerking die wij hebben”, begint Anneke. “En we zijn maar met z’n drietjes, dat werkt perfect. Bij een te groot bestuur krijg je wellicht meer discussies”, vult Patricia aan. Er staan nog genoeg ideetjes op de planning. Samen kienen, een Hongaarse, Spaanse of zelfs Japanse thema-avond. Marjo: “Samen reisjes maken, dat lukt helaas niet meer. We worden allemaal een dagje ouder en we willen wel iets organiseren waarbij iedereen meekan.” Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? “Nog steeds hier!”, lacht Anneke vanuit haar stoel. “Ik hoop dat er dan ook wat jongere oudere mensen wonen die willen meehelpen met organiseren”, vertelt Patricia. “We kunnen altijd wel wat extra handjes gebruiken” Maar met zo’n enthousiast bestuur komt dat vast helemaal goed.